27 Ocak 2017 Cuma

Kullandığım Ekipmanlar - 1


Kullanım amacımıza ve bedenimize uygun bir bisiklet edinmek ne kadar önemliyse, ekipman seçimi de bir o kadar mühim bir konu. Özellikle yanlış ekipman harcaması bisiklete binme işinin astarını yüzünden pahalı hale getirebiliyor. Bu yazıda sizlere bisikletle birlikte aldığım bazı ürünleri ve yapmak zorunda kaldığım değişimleri yazıp bisiklet alışverişinizde yardımcı olmaya çalışacağım.



Btwin 100 Bisiklet Kaskı 


Btwin 100 Bisiklet Kaskı
Decathlon 100 - 500 gibi serilerle ürün gruplaması yapan bir firma. 100 serisi çok ucuz ve dayanıksız, 500 fiyat performans ürünü, 700 üst seri üründür. İlk bisiklet almışsınız. Zaten bir ton masraf çıkıyor. Geçici olarak bile olsa bir şekilde bu 100 serisi kaskı alıyorsunuz. Ama 35 - 40 TL'lik fiyatıyla gelecek günlere göz kırpıyor aslında.

Kaskın ayarlanabilir olmaması (Ki kaskın kafanıza tam oturması önemlidir) konusunu es geçiyorum. Asıl mevzu kaskın üst parçası ile iç köpük kısmı arasındaki bağlantının elektrik bandıyla yapılmış olması. İkinci yağmurda pert oldu bu bant. Ayrıca kafanızı korumak için elektrik bandı biraz huzursuz edici değil mi?

Bu kaskı kullanmıyorum, tavsiye etmiyorum. Kafanızı korumak için daha iyi kask alın mutlaka. İlla Decathlon'dan alacaksanız 500 ve üstü seriler alınabilir. Ama ben şahsen onları da işçilik ve detaylardaki özensizlikleri yüzünden önermem. Ki 130-140 TL gibi rakamlara çıktığınızda birçok kaliteli kask modelini düşünebilirsiniz.

Giro Revel Kask


Şu an Giro'nun Revel modelini kullanıyorum. Hem uluslararası güvenlik standartlarına uygun, hem her detayıyla, malzeme kalitesiyle güven veriyor.
Giro Revel - Kesinlikle fiyat performans ürünü
Giro Revel ; 22 Hava kanalı (Bol hava kanalı az ter demek), önde kanallarda börtü böcek girmesin diye ağ, hem çeneden hem enseden ayarlama imkanı üstüne hafif ve uygun fiyatlı. Giro ya da değil. Kafanız kıymetli bir organ. Kafanıza uyan, sağlam bir kask edinin mutlaka.


Btwin 100 Güneş Gözlüğü

Hava ister güneşli ister kapalı olsun bisiklet üzerinde güneş gözlüğü takmanız gerekiyor. Hızla giderken gözün sulanması, gözünüze vuran güneşin görüşünüzü engellemesi ve sinek, arı gibi arkadaşların ziyaretleri için bir gözlük edinmek şart. 
Özellikle kapalı havalar için sarı - turuncu camlar iyi iş görüyor.

100 serisi Güneş gözlükleri gayet basit yapıda ve hafif. Ancak 15 TL fiyatına karşılık elinizde tek renk gözlük oluyor. Gece sürüşleri için renksiz, güneşli havalar için koyu renk cama ihtiyacınız olacak. Bu durumda bu gözlük aslında 15 x 3 = 45 TL'ye geliyor. Ve 45 TL böyle plastik bir gözlük için oldukça pahalı. Bana tek cam seçeneği yeter diyorsanız , işini yapıyor çekinmeden alın.

XLC Sulawesi


XLC Sulawesi güneş gözlüğünü ikinci (ve hatta) üçüncü renk bir Btwin 100 almamak için tercih ettim. 30TL'lik fiyatı ve 3 farklı renk camıyla tercih edeni üzmeyecek bir gözlük. Profesyonel bisiklet gözlüklerinin 500-600 TL gibi fiyatlarda olduğunu düşünürsek XLC değerlendirmeniz gereken bir gözlük.


XLC Sulawesi
Gelelim XLC gözlüğün 1 yıldızını nereden kırdığıma gelirsek; Camları değiştirmek için çok dikkat etmelisiniz. Çok hassas bir takma çıkartma sistemi var. Onun dışında gayet dayanıklı bir çerçeveye ve kaymaz saplara sahip.

Btwin VIOO 300 Işık


Aydınlatma ve görünürlük bisikletçi için çok önemli konular. Yolu görmeniz kadar, diğer araçlara görünmenizde büyük öneme sahip. Bu noktada USB şarjlı ve hafif VIOO 300 ışık gayet başarılı bir ürün. 2'li set olarak satılan VIOO 300 sürekli / yanıp sönerek / beyaz ve kırmızı ışık verebiliyor.


VIOO 300 lastik kelepçesiyle bisikletin  istediğiniz her yerine bağlanabiliyor.
USB'den şarj olduğu için telefonunuzu şarj ettiğiniz her yerde ışıklarınızı hazır hale getirebilirsiniz. 5-6 Defa sağanak yağmur altında kullandığım halde bozulmamaları sayesinde 5 yıldızı aldılar. Hatta tamamen çamur kaplandıklarında musluğun altında yıkıyorum bu ufaklıkları. Kesinlikle tavsiye edebileceğim bir ürün.

Şimdilik bu kadar. Ancak elektrik bandı için bir ekleme yapayım. Kendisi olmadık zamanda olmadık tamiratlar sağlar. Bisikletle yaptığınız yolculuklarda yanınızda bulundurmanızı öneririm.
İzole bant çantanızın bir köşesinde bulunsun derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder