29 Aralık 2016 Perşembe

Lastik Patlamasına Karşı 4 Önlem


Bisiklet lastikleriniz sürekli patlıyor mu?
Bunun önüne geçmek için dikkat edeceğiniz 5 basit ipucu belkide bir sonraki turda yol kenarında yamalarla geçireceğiniz süreyi sıfırlar.

1. Lastiklerinizde doğru basınçta hava olsun

Bisiklete her binişte lastik havanızı kontrol edin. Ayrıca inik lastik gibi fazla şişmiş lastiklerde patlaklara sebep olur. Bozuk yollar için düşük basınç, düz asfalt için yüksek basınç uygulayın, sürücü ağırlığı arttıkça basıncı da yükseltmeniz gerektiğini unutmayın. Ayrıca yağışlı havalarda, yol tutuşunu arttırmak için basıncı hafif düşürmelisiniz.

2. Yolu izleyin

Evet manzara çok güzel biliyorum. Ama çukurlar, taşlar, kırık cam ve metal parçaları için bir gözünüz yoldaysa kaçınmanız çok kolay olacaktır.Ayrıca kalabalık sürüşlerde bu tehlikeleri arkadan gelenlere haber vermeyi unutmayın.

3. Lastiklerinizi kontrol edin

Bisikletinizi temizlerken lastikleri es geçmeyin. Aralara girmiş diken, cam kırığı gibi unsurları fark edip müdahale etmek için en iyi yöntem temiz lastiklerle yola çıkmak.

4. İyi lastikler kullanın


Hem keyfiniz hem paranızı korumak adına ucuz, malzeme kalitesi düşük lastikler almayın. Bisikletinizin yerle temas noktası silgi kalitesinin üzerinde olsun. Vereceğiniz 20-30 TL'lik fark fazladan olmayacaktır emin olun. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder